Kako smo riješili složene izazove kreiranja ugovora kroz OWIS

Navigacija kroz izazove kreiranja jedinstvenih ugovora uz OWIS

U dinamičnom svijetu poslovnih operacija, besprijekorno upravljanje ugovorima igra ključnu ulogu u osiguravanju tečnih procesa. Zamislite scenarij u kojem se kompanija, slično mnogim drugima, suočava sa složenim izazovom kreiranja različitih ugovora, svaki sa jedinstvenim identifikacionim brojevima i specifičnim šablonima. Navigacija kroz ovu kompleksnost i održavanje strukturiranog pristupa pokazalo se zastrašujućim. To je dovelo do istraživanja inovativnog rješenja - OWIS je ne samo optimizovao cijeli proces kreiranja ugovora, već je pružio prilagođeno rješenje kako bi zadovoljio jedinstvene potrebe klijenta.

Izazov: prihvatanje jedinstvenosti u kreiranju ugovora

Razmislite o scenariju kompanije koja se suočava sa raznovrsnim spektrom ugovora: ugovori o radu, ugovori sa kupcima, ugovori sa dobavljačima i drugi. Zahtjev za posebnim identifikacionim brojevima i pridržavanje određenih šablona za svaki tip ugovora postavio je značajan izazov. Održavanje reda, dosljednosti i efikasnosti u ovakvom okruženju bilo je ključno.

Rješenje: Prilagođeni Tokovi Rada za Različite Tipove Ugovora

Evo kako je OWIS koristio sve dostupne mogućnosti kako bi pružio prilagođeno rješenje za suočavanje sa izazovom:

  • Segmentirane kategorije: OWIS je segmentirao tipove ugovora u dobro definisane kategorije poput "Ugovori o Radu", "Ugovori sa Kupcima" i "Ugovori sa Dobavljačima". Ova strategijska podjela otvorila je put za prilagođene tokove rada koji su odgovarali jedinstvenim atributima svake kategorije.

  • Sinergija podataka: Iskorištavanjem mogućnosti OWIS-a, podaci o zaposlenicima su se bez napora izvlačili iz ERP sistema, smanjujući ručno posredovanje. Paralelno s tim, ručni unos je olakšao inkorporaciju drugih detalja ugovora poput perioda važenja i pozicije.

  • Jedinstveni brojevi ugovora: OWIS se istakao tako što je omogućio fleksibilnost da svaka kategorija ugovora posjeduje jedinstveni sistem numerisanja. Ova prilagodba osigurala je besprijekoran i organiziran pristup numerisanju, eliminirajući moguće zabune.

  • Numerisanje prilagodljivo godinama: Kako bi se održala uniformnost i olakšalo praćenje, svakoj kategoriji ugovora je dodijeljena jedinstvena numerička vrijednost za određenu godinu. Sistem je genijalno nastavljao numerisanje sa posljednjeg broja za ugovore kreirane u prethodnim godinama.

  • Automatizovani šabloni: OWIS je automatizovao proces kreiranja ugovora, smanjujući potrebu za ručnim unosom informacija. Ova automatizacija šablona je povećala preciznost, minimizirajući moguće greške.

  • Strukturirana organizacija ugovora: Sistematsko grupisanje ugovora u kategorije i daljnja klasifikacija u segmente olakšala je pristup i upravljanje.

Rezultat: Povećanje Efikasnosti i Uvida

Prilagođeno rješenje toka rada koje je postignuto integracijom OWIS sistema pružilo je konkretnu korist klijentu:

  • Precizni podaci: Integracija sa ERP sistemom osigurala je tačne podatke o zaposlenicima i klijentima, eliminirajući potrebu za duplim unosima.

  • Automatizovano numerisanje: OWIS automatizovani sistem numerisanja uklonio je teret ručnog numerisanja ugovora, minimizirajući potencijalne greške.

  • Efikasni šabloni: Šabloni ugovora su se lako popunjavali putem OWIS sistemaNe, štedeći vrijeme i povećavajući preciznost.

  • Pretraživi podaci: Transformacija podataka o ugovorima u pretraživ format olakšala je pristup specifičnim detaljima ugovora.

  • Personalizovani uvidi: Iskorištavanjem mogućnosti izvještavanja OWIS-a, klijent je stekao moć generisanja personalizovanih izvještaja koji nude uvide u trendove ugovora i finansijske obrasce.

Zaključak: Transformacija Kreiranja Ugovora uz OWIS

Slučaj ove napredne kompanije ilustruje izvanredne sposobnosti OWIS-a u pojednostavljenju kompleksnih tokova rada. Kroz strategijsko spajanje automatizovanih rješenja, prilagođene kategorizacije i standardizovanih šablona, OWIS Workflow Information System je revolucionisao kreiranje ugovora. Ako se vaša organizacija suočava sa sličnim izazovima, OWIS predstavlja svijetlo nade, nudeći put ka optimizaciji.

Previous
Previous

Otključavanje SIMO mogućnosti: uvid u inteligentno preuzimanje sadržaja

Next
Next

Revolucioniranje dizajna toka rada: predstavljanje Qpilot: SIMO poboljšana uloga s ChatGPT integracijom