Od haosa do kohezije: Zašto je integracija sistema za upravljanje tokom rada neophodna

Ubrzajte poslovne procese integracijom sistema za upravljanje tokom rada.

Sistemi upravljanja tokom rada su dizajnirani da pojednostave poslovne procese, ali nisu univerzalno rješenje. Da bi obuhvatili širok spektar zadataka, ovi tipovi sistema često moraju da se integrišu sa drugim softverskim aplikacijama, kao što su ERP rješenja, kako bi se postigla maksimalna efikasnost i koristi. U ovom blogu pisat ćemo o specijalnostima različitih tipova softvera i objasnićemo kako se sistem upravljanja tokom rada integriše sa njima.

Sistemi za upravljanje skladištem (WMS) pomažu u upravljanju i praćenju kretanja i skladištenja proizvoda unutar skladišta. Sistem za planiranje resursa preduzeća (ERP) upravlja poslovnim operacijama kao što su računovodstvo, nabavka, ljudski resursi i upravljanje odnosima sa klijentima, dok sistem za upravljanje odnosima sa klijentima (CRM) upravlja interakcijama sa klijentima prateći prodajne aktivnosti, upravljajući podacima o klijentima i automatizirajući marketinške kampanje kako bi se poboljšale marketinške aktivnosti i povećale prodaje.

Svaka od ovih softverskih aplikacija ima svoju specijalnost i jedinstvene karakteristike koje mogu da koriste operacije organizacije. Međutim, da bi se postigla maksimalna efikasnost i koristi, ove softverske aplikacije moraju biti integrisane. Kada se sistem upravljanja tokom rada integriše sa ERP sistemom, na primjer, organizacija dobija realno vrijeme vidljivosti u svoje skladišne operacije i lanac snabdijevanja. To im pomaže da donose odluke zasnovane na podacima i optimizuju svoje nivoe zaliha, što dovodi do ušteda u troškovima i operativne efikasnosti. Slično tome, kada se WfMS integriše sa CRM sistemom, organizacija može poboljšati svoj proces ispunjenja narudžbi automatiziranjem kreiranja i praćenja prodajnih naloga. To pomaže organizacijama da poboljšaju zadovoljstvo kupaca smanjenjem vremena ispunjenja narudžbi i poboljšanjem tačnosti ispunjenja narudžbi.

Integracija sistema za upravljanje tokom rada sa drugim softverskim aplikacijama, kao što su WMS, ERP i CRM sistemi, može pomoći organizacijama da postignu trenutnu vidljivost u svojim operacijama, poboljšaju zadovoljstvo korisnika i smanje troškove.

Sistemi upravljanja tokom rada (workflow management systems) pružaju centralizovanu platformu za upravljanje različitim aplikacijama i automatizovanje procesa. Integracijom različitih sistema sa sistemom upravljanja tokom rada, organizacije mogu stvoriti bezprobleman tok podataka između aplikacija, smanjiti ručni rad i eliminisati "silose podataka". Kada se različiti sistemi ne integrišu, zaposleni mogu morati ručno prebacivati podatke sa jedne aplikacije na drugu, što dovodi do grešaka i nedostataka efikasnosti. Osim toga, budući da različiti sistemi mogu sadržavati različite podatke, može biti izazovno dobiti potpuni pregled operacija organizacije.

Integracija različitih softverskih aplikacija može biti složen proces, ali koristi su značajne. Organizacije koje integrišu svoj WMS sa ERP i CRM sistemima mogu postići realno vreme vidljivosti u svoje operacije, poboljšati zadovoljstvo kupaca i smanjiti troškove. OWIS je fleksibilan i prilagodljiv sistem upravljanja tokom rada koji omogućava organizacijama da automatizuju i optimizuju svoje procese. Može se integrisati sa ERP i CRM sistemima, obezbeđujući organizacijama realno vreme vidljivosti u svoje operacije i poboljšavajući operativnu efikasnost.

Previous
Previous

5 situacija u kojima ne biste trebali koristiti Excel

Next
Next

Tok rada, proces, slučaj: razumijevanje razlika