OWIS Q : Sljedeća generacija

AI revolucija uz OWIS Q

U današnjem brzom tehnološkom pejzažu, zvuk koji prati umjetnu inteligenciju (AI) je teško zanemariti. Od diskusija među stručnjacima do medijskih naslova, AI je postao tema velikog interesa i uzbuđenja. Bili smo opčinjeni mogućnostima koje AI nudi i njegovom sposobnošću da transformira poslovanje. Sa velikim entuzijazmom predstavljamo OWIS Q, izuzetan dodatak našem cijenjenom sistemu za upravljanje radnim procesima - OWIS. U ovom blogu ćemo podijeliti svoje viđenje trenutnog stanja AI i kako je omogućilo razvoj OWIS Q.

Iako AI nije nov koncept, dosegao je izvanrednu tačku gdje su tehnološki napreci sustigli njen potencijal. Trenutna hajka oko AI-a je potvrda praktičnosti i realnih aplikacija koje sada nudi. Preduzeća iz raznih industrija prepoznaju ogromnu vrijednost koju AI može donijeti u smislu automatizacije, donošenja odluka i operativne efikasnosti. Uzbudljivo je vrijeme kada AI prelazi od uzvišene ideje do praktičnog alata koji mogu koristiti organizacije svih veličina.


OWIS Q: AI integracija za upravljanje radnim procesima

Razumijevajući značaj ove AI revolucije, donijeli smo svjesnu odluku da prihvatimo njen potencijal i istražimo kako bi mogao unaprijediti naš sistem za upravljanje radnim procesima. Prepoznali smo da je AI sazrio do tačke gdje njegove praktične aplikacije mogu pružiti opipljive koristi našim korisnicima. Sa pravom kombinacijom tehnologije, stručnosti i inovacija, krenuli smo u razvoj OWIS Q, vrhunskog AI modula koji se besprijekorno integriše sa našim postojećim sistemom.

OWIS Q predstavlja paradigmu u upravljanju radnim procesima, pokretanu snagom AI. Ugrađivanjem AI algoritama i tehnika, OWIS Q korisnicima omogućava inteligentnu automatizaciju, analitiku podataka i optimizaciju procesa. Iskorištava velike sposobnosti AI da analizira podatke, identifikuje obrasce i pruža akcione preporuke, omogućavajući preduzećima da donose obaviještene odluke i optimiziraju svoje radne procese. OWIS Q nije samo dodatak; on je katalizator transformacije, koji gura organizacije prema povećanoj produktivnosti, efikasnosti i uspjehu. 


Tehnološka inovacija kao osnova

Na čelu upravljanja radnim procesima pokretanog AI, izuzetno smo ponosni na razvoj OWIS Q. Ovaj uspjeh ne bi bio moguć bez posvećenosti i stručnosti našeg izuzetnog tima. Od početne vizije do metodičke izvedbe, svaki član tima odigrao je ključnu ulogu u stvaranju OWIS Q.

OWIS Q integriše najsavremenije AI tehnike u svoje module, omogućavajući inteligentnu automatizaciju, analitiku podataka i efikasnu navigaciju znanja. Kombinacija ChatGPT API-ja, pretrage znanja bazirane na vektorima, izvlačenja podataka baziranih na neuronskim mrežama i prilagođenih modela predstavlja vrhunsku tehnologiju iza OWIS Q. Iskorišćavanjem ovih sposobnosti, OWIS Q revolucionira upravljanje radnim procesima, osnažujući preduzeća praktičnim i transformativnim AI aplikacijama.


AI moduli u OWIS Q

Modul SIMO pokreće ChatGPT API, koji omogućava inteligentne i konverzacijske interakcije unutar sistema za upravljanje radnim procesima. Koristi se vrhunskim sposobnostima ChatGPT jezičkog modela za razumijevanje i generiranje prirodnog jezika. Pored toga, znanje je ugrađeno kao vektori i pohranjeno u Qdrant vektorskoj bazi podataka, omogućavajući efikasno dohvaćanje putem kalkulacija kosinusne sličnosti. Ova kombinacija napredne obrade jezika i pretrage znanja bazirane na vektorima osigurava da OWIS SIMO pruža tačne i kontekstualno relevantne odgovore na korisničke upite. Koristeći najsavremenije AI tehnike, OWIS SIMO poboljšava korisničko iskustvo i omogućava besprijekornu komunikaciju sa sistemom.

Modul SCRIBE koristi snažnu neuronsku mrežu koja kombinuje vizualne i tekstualne informacije za izvlačenje podataka iz nestrukturiranih izvora. Iskorišćavanjem ove neuronske mreže, OWIS SCRIBE može analizirati vizualne i tekstualne elemente da bi razumio i izvukao vrijedne uvide. Neuronska mreža je obučena na raznolikom setu podataka, omogućavajući joj prepoznavanje obrazaca, identifikaciju ključnih informacija i pružanje značajnih izlaza. Ovaj pristup osigurava da OWIS SCRIBE može efikasno izvući relevantne podatke iz raznih izvora, osnažujući korisnike da dobiju akcione uvide iz nestrukturiranih podataka u svojim radnim procesima.

Modul CUBE je izgrađen na prilagođenom modelu koji je prošao proces unapređenja znanja kroz obuku neuronske mreže. Specifično, obučen je na bosanskim jezičkim podacima koristeći MSMARCO (Microsoft MAchine Reading COmprehension) okvir. Ovaj proces obuke omogućio je OWIS CUBE-u da stekne duboko razumijevanje bosanskog jezika i specifične domene znanja relevantne za sistem za upravljanje radnim procesima. Iskorišćavanjem ovog obučenog modela, OWIS CUBE može efikasno navigirati i dohvaćati relevantno znanje, omogućavajući korisnicima brz i tačan pristup informacijama unutar sistema. Obučeni model OWIS CUBE predstavlja značajan napredak u navigaciji znanja za korisnike bosanskog jezika, poboljšavajući njihovu produktivnost i efikasnost u korištenju sistema za upravljanje radnim procesima.


Pioniri AI u upravljanju radnim procesima

Uzbuđeni smo što predstavljamo OWIS Q i izuzetan utjecaj koji će imati na radne procese naših korisnika. AI je evoluirao od dalekog koncepta do praktične stvarnosti, nudeći neviđene mogućnosti za preduzeća u različitim industrijama. S OWIS Q, omogućavamo organizacijama da iskoriste te mogućnosti, iskoriste moć AI i otključaju nove nivoe produktivnosti i uspjeha. Dok se upuštamo u ovu transformacijsku putanju, ostajemo posvećeni vođenju puta u AI upravljanju radnim procesima i vođenju inovacija u stalno evoluirajućem pejzažu tehnologije.

Previous
Previous

OWIS Q SCRIBE: Uloga vještačke inteligencije u inteligentnoj obradi dokumenata

Next
Next

OWIS Q: OWIS sa AI tehnologijom