Povećanje poslovne efikasnosti: Pokretanje automatizacije toka rada uz OWIS Chatbot

Transformacija jednostavnih korisničkih upita u pojednostavljene automatizovane zadatke

U domenu automatizacije poslovnih procesa, interakcija između korisnika i sistema je ključna. Sa OWIS-om, ova interakcija je podignuta na nove visine putem chatbot-a nazvanog SIMO koji pokreće AI. SIMO je vješt u prepoznavanju namjere korisnika, vodeći ih kroz potrebna polja i određujući precizne radnje koje treba pokrenuti. Hajde da razgovaramo o tome kako ovaj napredni chatbot olakšava prepoznavanje koraka i komunicira s korisnikom radi automatizacije procesa.

Korisnici mogu komunicirati sa SIMO-om koristeći upute na prirodnom jeziku poput "Skeniraj ovaj dokument računa" ili "Zahtjev za odmor od datuma početka do kraja", a chatbot ih tumači kako bi pokrenuo automatizaciju početnih koraka u procesu. Razumijevanjem namjere korisnika, SIMO transformiše jednostavne komande u složene radnje, koristeći vrijednosti polja obrasca, aktiviranje skenera, prepoznavanje i obradu OCR podataka, i još mnogo toga, čime se optimizira efikasnost poslovnih operacija.

 

Od namjere do akcije

Na čelu SIMO mogućnosti je prepoznavanje specifičnih koraka koji čine poslovni proces. Koristeći OpenAI GPT model, SIMO može razumjeti i kategorizirati zahtjev korisnika u različite radnje. Vodi korisnike kroz proces prikupljanja informacija korak po korak, osiguravajući da se sva polja potrebna za izvršenje radnje razumiju i adresiraju.

Kada korisnik stupi u kontakt sa SIMO-om, prvi zadatak chatbota je da precizno dešifruje namjeru korisnika. Ova početna interakcija je kritična jer postavlja pozornicu za automatizirani radni tok.

Na primjer, kada korisnik izjavi svoju potrebu da započne novi zadatak, SIMO odgovor ima dva zadatka: prvo, da identificira prirodu zadatka, i drugo, da odredi potrebne informacije za nastavak. To je proaktivan pristup, koji osigurava da se svaki neophodan detalj uhvati od samog početka.

Kreiranje novog radnog toka

Kada korisnik namjerava pokrenuti novi tok posla, SIMO se uključuje u dinamički dijalog kako bi prikupio potrebne informacije:

  1. Upit za polje obrasca: SIMO traži od korisnika da pruži informacije za standardna i za procedure specifična polja obrasca.

  2. Pojašnjenje namjere: Ako korisnikovo početno pitanje nije jasno, SIMO postavlja dodatna pitanja kako bi osigurao da je pokrenut ispravan tok posla.

Na primjer, ako korisnik izjavi: "Moram pokrenuti proces uključivanja za novog zaposlenog", SIMO će odgovoriti tako što će prikazati relevantna polja obrasca i zatražiti detalje kao što su ime novog zaposlenog, datum početka i uloga ako te informacije nisu već navedene u promptu.

 

Pokretanje prvog koraka u radnom toku

Jednom kada je tok rada pokrenut, korisnik će možda morati specificirati dalje radnje:

  1. Određivanje akcije: SIMO identifikuje željeni tip akcije iz korisničkog odziva.

  2. Populacija polja: Zatim traži potrebne prilagođene ili zadane vrijednosti polja za nastavak akcije.

Na primjer, ako korisnik kaže, trebam pokrenuti proces uključivanja za novog unajmljivača i trebam dodijeliti opremu", SIMO bi to prepoznao kao korak akcije, podstičući korisnika da specificira vrste i količine opreme.

 

Učitavanje dokumenta

Ako proces uključuje upravljanje dokumentima, SIMO-ove vještine prepoznavanja su ključne:

  1. Identifikacija tipa dokumenta: SIMO određuje da li treba učitati opšti ili specifični tip dokumenta na osnovu korisničkog upita i konteksta toka posla.

  2. Upravljanje slanjem fajlova: Nakon što prepozna nameru korisnika da ugradi dokument u radni tok, SIMO olakšava potrebne radnje, razlučujući da li korisnik namerava da ručno učita postojeću datoteku ili da pokrene proces skeniranja za digitalizaciju i unošenje dokumenta u OWIS.

Dakle, kada korisnik pomene, "Učitaj potpisani ugovor za novog dobavljača", SIMO ne samo da prepoznaje potrebu za učitavanjem dokumenta, već i identifikuje tip dokumenta kao "potpisani ugovor" relevantan za proces upravljanja dobavljačem.

 

Analiza dokumenta

Za dublju obradu dokumenata, SIMO mogućnosti se proširuju na analizu:

  1. Ekstrakcija uvida: OWIS primjenjuje OCR i prepoznavanje obrazaca za izdvajanje informacija iz učitanih dokumenata.

  2. Mapiranje polja: Izdvojeni podaci se zatim usklađuju sa odgovarajućim poljima unutar aktivnog toka rada.

Kada korisnik naredi "Kreiraj novu fakturu i analiziraj je", SIMO bi nastavio da izdvaja detalje kao što su broj fakture, datum i iznosi, osiguravajući da su ispravno mapirani u unaprijed konfigurisana polja obrasca.

Previous
Previous

Zašto fudbalska reprezentacija Španije izgleda kao da koristi OWIS?

Next
Next

Otključavanje SIMO mogućnosti: uvid u inteligentno preuzimanje sadržaja