Zašto fudbalska reprezentacija Španije izgleda kao da koristi OWIS?

U trenutku kada se fudbalski svijet fokusira na fudbalsku reprezentaciju Španije i njihov fantastičan nastup na EURO 2024, zanimljivo je napraviti paralele između njihovih performansi i OWIS sistema. Nije nam Španski fudbalski savez klijent (još uvijek), ali smo primijetili u igri njihove reprezentacije određene poveznice koje i mi primjenjujemo u OWIS sistemu. Kao sofisticirani sistem za upravljanje poslovnim procesima i dokumentima, OWIS dijeli mnoge karakteristike sa strategijama i taktikama koje su dovele Španiju do vrha evropskog fudbala.  

Svi znamo da uspjeh na terenu nije slučajnost, već rezultat pažljivog planiranja, koordinacije i efikasne implementacije strategija - isto kao i kod OWIS sistema. Kroz ovu kratku analizu, pokazat ćemo kako su ključni elementi španskog uspjeha na terenu odraz onoga što OWIS pruža u poslovnom okruženju. 

 

Fleksibilnost i prilagodljivost 

Španska nogometna reprezentacija pokazala je izuzetnu sposobnost prilagodbe tokom cijelog turnira. Utakmice su se igrale svakih nekoliko dana, što je zahtijevalo brzu reakciju na izazove poput izostanaka ključnih igrača i promjena taktika protivnika. Ova sposobnost brze prilagodbe omogućila im je da ostanu konkurentni i osvoje titulu. 

Slično tome, OWIS je dizajniran da se kontinuirano prilagođava potrebama organizacija i eksternim faktorima. Promjene se mogu brzo primijeniti bez potrebe za downtime-om ili dodatnim razvojem. OWIS Workflow Designer i OWIS Forms Designer omogućavaju laku prilagodbu trenutnim potrebama, osiguravajući nesmetan i efikasan rad. Kao što se španski tim prilagođavao na terenu, OWIS omogućava organizacijama da budu agilne i reagiraju na izazove i promjene sa lakoćom, osiguravajući kontinuitet poslovanja i postizanje ciljeva. 

OWIS Worflow Designer

 Rodri, najbolji igrač turnira i Workflow designer u timu Španije (📸 AP News) 

Lepršavost i brzina 

Španci su poznati po atraktivnom i brzom fudbalu. Njihova igra je postala direktnija i brža, s fokusom na napadanje prostora. To se posebno vidjelo u pobjedničkom golu Oyarzabala u finalu protiv Engleske, gdje je nakon samo šest dodavanja postigao pogodak, čak i kada su svi ostali igrači bili umorni. Ova brzina i efikasnost pokazale su koliko je tim sposoban igrati na visokom nivou tokom cijelog turnira. 

OWIS također mora zadržati visoke performanse i brzinu rada. Brzi odziv i efikasan rad aplikacije omogućavaju korisnicima da obavljaju svoje zadatke brzo i bez poteškoća, povećavajući produktivnost i zadovoljstvo korisnika. Baš kao što je gledanje atraktivnog fudbala užitak za gledaoce, tako je i rad sa OWIS sistemom ugodan za korisnike, omogućavajući im brzo i efikasno obavljanje zadataka. 

 

Inovativnost i talent 

Španija je razvila stil igre baziran na posjedu lopte i visokom presingu po gubitku posjeda, dominirajući u gotovo svim segmentima igre. Uspjeli su istovremeno izbacivati nove talentovane igrače kao što su Lamine Yamal i Nico Williams, koji su bili ključni u njihovoj pobjedi. Inovativnost u taktičkom pristupu i sposobnost pronalaska novih talenata opet i iznova, bili su ključni faktori njihovog uspjeha. 

 

OWIS prepoznaje važnost inovacija koje se kontinuirano dodaju na čvrstu okosnicu platforme. Automatizacija procesa i integracije sa drugim sistemima omogućavaju korisnicima da ostanu konkurentni. Kontinuirani razvoj novih funkcionalnosti, poput integracija s vanjskim sistemima, pružaju organizacijama mogućnost da stalno unapređuju svoje operacije i ostanu korak ispred konkurencije. 

OWIS je kompatibilan i moguće ga je integrisati sa svim ključnim vanjskim sistemima 

Nico Williams i Lamine Yamal, integracija koja je Španiju odvela do titule (📸FC Barcelona Noticias) 

Efikasnost 

Španija je na ovom turniru pokazala izuzetnu efikasnost, postigavši čak 15 golova. Usporedbe radi, njihov protivnik u finalu, Engleska, postigla je skoro duplo manje golova. Efikasnost je ključna u nogometu, a Španija je pokazala da može postići rezultate i golove kada je to najvažnije. Njihova sposobnost da maksimalno iskoriste svaku priliku i pretvore je u gol pokazuje njihovu superiornost u završnici utakmica, što je bilo presudno za osvajanje turnira 

OWIS omogućava efikasno upravljanje poslovnim procesima, poput brzog odobravanja faktura i brze pretrage u sistemu. Efikasnost OWIS sistema omogućava organizacijama da brže postižu svoje ciljeve i optimiziraju radne procese, smanjujući vrijeme potrebno za izvršenje zadataka i povećavajući produktivnost. Primjenom OWIS-a, kompanije mogu značajno smanjiti vrijeme i resurse potrebne za administrativne poslove, što im omogućava da se fokusiraju na strateške inicijative i rast poslovanja. 

  

Stabilnost i sigurnost 

Stabilnost tokom cijelog turnira, čak i protiv jačih protivnika, pokazala je koliko je važna čvrsta obrana i organizacija tima. Španija je uspjela zadržati visok nivo igre i stabilnost u ključnim momentima, što je bilo presudno za njihov uspjeh. Tim je demonstrirao kako organizacija i stabilnost mogu biti temelj za pobjede, omogućavajući im da se efikasno nose sa svim izazovima na terenu. 

OWIS osigurava visok nivo sigurnosti i pouzdanosti sistema što je ključno za poslovni uspjeh. Uz OWIS, svi podaci su zaštićeni i korisnici uvijek imaju pristup potrebnim informacijama, omogućavajući im nesmetan rad i zaštitu od sigurnosnih prijetnji. Stabilnost i pouzdanost pružaju korisnicima povjerenje da mogu računati na platformu u svakom trenutku. 

 

Kolektiv ispred pojedinca 

Sinergija i timski duh omogućili su Španiji da postigne uspjeh, gdje svaki igrač doprinosi ukupnom rezultatu. Zajedništvo i timski rad ključni su za prevazilaženje izazova i ostvarivanje pobjeda. Svaki član tima igra važnu ulogu, a njihova kolektivna snaga bila je ključna za osvajanje titule. 

Korištenjem OWIS-a, timovi mogu postići sličnu sinergiju kroz dobro organizirane procese, jasnu strukturu zadataka i odgovornosti. Jasna podjela rada i saradnja vode do boljih rezultata, omogućavajući organizacijama da efikasno upravljaju svojim poslovnim procesima i postignu vrhunske rezultate, baš kao što Španija postiže vrhunske rezultate na nogometnom terenu. OWIS pomaže timovima da rade skladno, smanjujući difuziju odgovornosti i osiguravajući da se svaki zadatak obavi efikasno i na vrijeme. 

 Zaključak? 

Španska fudbalska reprezentacija svojim uspjehom na EURO 2024 demonstrirala je vrijednosti koje OWIS sistem svakodnevno primjenjuje u poslovnom svijetu. Kroz efikasnost, fleksibilnost, brzu pretragu i analizu podataka, te timski rad i koordinaciju, Španija i OWIS pokazuju kako pažljivo planiranje, prilagođavanje i efikasna komunikacija mogu voditi do izvrsnosti.  

 

Baš kao što je cijeli kolektiv, uključujujući ljude van terena, ključan za uspjeh na terenu, tako je OWIS važan za uspjeh u poslovanju, omogućavajući timovima da rade zajedno, brzo donose informisane odluke i efikasno upravljaju procesima. Povezanost između fudbalske taktike i poslovnih procesa kroz OWIS ne samo da pokazuje snagu organizacije i prilagođavanja već i inspirira na postizanje ciljeva s jednakom predanošću i preciznošću. 

Previous
Previous

Digitalni potpis: šta je, kako funkcioniše i kako vam može olakšati svakodnevne aktivnosti?

Next
Next

Povećanje poslovne efikasnosti: Pokretanje automatizacije toka rada uz OWIS Chatbot